sâmbătă, 22 martie 2008

Paste Fericit!

Vreau sa le urez un Paste Fericit in special crestinilor si foarte special catolicilor care maine vor sarbatorii invierea lui Iisus.

Paste fericit si Hristos a-nviat!

Technorati Tags: ,,

joi, 20 martie 2008

Vamsi

Vamsi este un indian care a crescut in New York si acum locuieste in Bruxelles. Printre altele, el este prieten bun cu David si uneori impartasesc aceleasi obiceiuri in a trata si folosi femeile.

Vineri seara, din lipsa de altceva Vamsi s-a combinat cu o tipa pe care eu as putea-o descrie ca fiind schiloada, batrana, urata si beata moarta. Parerile noastre nu coincid intotdeauna...ceea ce este foarte bine. Tot vrajind ei la bar despre nimic in principiu, ea a avut proasta inspiratie de a cadea de cateva ori, ultima oara binevoind sa isi loveasca capul de unul dintre scaune si sa sangereze abundent. Acest ultim amanunt l-a facut pe Vamsi sa ia hotararea sa o insoteasca pe individa acasa. La ea(speram noi).

Timpul a trecut, asa ca sambata, a doua zi, la ora stabilita, ne reintalnim la locul stabilit in vederea ingurgitarii de bere. Il gasim pe Vamsi in tricou, abatut, imbracat cu aceleasi haine ca si vineri....cerem explicatii. El bombane ceva despre mamele noastre si nu ne raspunde. Il incoltim si intr-un final se hotaraste sa ne spuna. Ceea ce a urmat ne-a luminat seara si ne-a descretit fruntile(desi atunci cand razi in hohote pentru o ora fruntea mai mult ti se increteste, dar deh...asa-i expresia). Iata ce s-a intamplat:

Vamsi si insotitoarea sa s-au urcat intr-un taxi. Aceasta ii propune sa mearga cu ea acasa si sa continue petrecerea. El (boul) accepta. Ce nu a realizat el este ca individa sta la vreo 30km de Bruxelles intr-un satuc. Pudoarea ma impiedica sa va povestesc ce s-a intamplat mai departe, cert este ca pe la 11 dimineata urata il trezeste speriata, ii pune mana la gura si-i spune: "pleaca repede ca barbati-miu si fiica-mea au venit acasa. Sotul deja vazuse haina intrusului deci recuperarea ei era imposibila. Cumatra, inspirata de altfel, il trimise pe sot sa cumpere paine. Timp in care Vamsi a fost scos pe fereastra scrantindu-si astfel piciorul. Dezbracat, fara bani la el, fara chei de la casa a mers al meu 30km pe jos pana in Bruxelles.

Cum ne povestea el acestea si noi radeam in hohote, in bar intra un negru mare, urat si rau, genul facut pentru a fi recuperator. Ca intra, nu era o problema dar...in mana tinea geaca lui Vamsi. Acesta s-a schimbat la fata instant crezand ca e sotul Uratei, noi deja faceam calcule sa vedem cat de rau ne-o luam toti.

Spre norocul tuturor negrul era doar un taximetrist trimis de femeie spre a-i returna bunurile. Morala povestii? Vamsi ne-a implorat sa nu-l mai lasam sa plece cu nimeni cand e beat. Credeti ca a tinut?

Sa scriem bine!

Technorati Tags: ,,

miercuri, 12 martie 2008

Update

Va spuneam despre cel mai recent proiect al meu. Iata si cateva poze.

Technorati Tags: ,,

Cum e normal?

Am observat dealungul existentei mele ca unele lucruri care sunt perfect normale pentru mine,  sunt total anormale pentru altii.

Sa exemplific: In urma cu cateva zile am primit un add friend request de la un fost coleg pe o platforma de social gen haifaiv. Nu am fost foarte intimi si foarte apropiati dar am pastrat legatura dealungul anilor. Ca sa accept a trebuit sa ii vad mai intai profilul. Nu mica mi-a fost mirarea cand la orientare sexuala am vazut "bisexual". Hopa!!! Pun mana pe telefon si il sun. "Cred ca e o gresala la tine in profil." zic. "Ba nu!" imi raspunde. "Bah, zice ca esti bisexual." zic eu razand. "Cum, tu nu ai stiut?". Raman blocat. E ultimul om pe care l-as fi banuit. Perfect normal, mereu pus pe sotii, mereu flirtind cu toate fetele care ii ieseau in cale, sportiv(fotbalist profesionist)...mai mereu nebarbierit, neglijent, nu pune foarte mare accent pe haine sau cum se asorteaza ele, la frizer se duce doar cand nu isi mai suporta parul...normal. Bea, fumeaza etc.

Nu zic ca bisexualitatea sau homosexualitatea sunt anormale. Vorbesc aici strict de preferintele mele. Cat mai obiectiv(stiu, obiectiv prin subiectivitate), despre ce cred eu. Pentru mine, normal este raportul heterosexual. Pentru un homosexual normal este raportul homosexual. Amandoi din punctul nostru de vedere avem dreptate si ceea ce consideram noi normal este normal. Boooon!

Atunci vin din nou si intreb: Cum doua lucruri perfect opuse pot fi normale/adevarate dar si anormale/false in acelasi timp? Adevarul/realitatea este defapt total diferit/a fata de ceea ce percepem noi? Un parfum pe care eu il consider placut poate fi total deranjant si mai degraba asociat duhorii de catre altcineva?

Inainte de a arunca cu pietre in mine, va spun ca nu sunt homofob. Nici nu critic un comportament sexual si nici nu discriminez. Am folosit acest exemplu pentru a explica cat mai exact aceasta noua angoasa existentiala(a mea).

Sa scriem bine!

marți, 11 martie 2008

Clear W'RE

Sau clearwire. Sau providerul meu de internet. Ma trezesc vineri ca in loc de homepage imi apare o instiintare de la clear wire cum ca contul meu(cacofonie intentionata) a fost suspendat, sa contactez serviciul clienti...bla bla bla.

Pun mana pe telefon si sun. Mi se spuna ca am o factura neplatita. Si intreb eu de cand. Duduia imi raspunde ca trebuie sa verifice...si imi spune ca din 10martie...stau eu si calculez si ii explic ca data de 10 e abia luni. Da, aveti dreptate dar eu nu pot face nimic....Pai si de ce nu mi-ati trimis factura? Pai v-am trimis mail, puteti verifica. Cum? Doar mi-ati taiat internetul...cedez, nu avea rost sa ma cert cu proasta.

Luni sun din nou. Toata ziua. Nu imi raspunde nimeni.

Marti(azi) imi raspunde un dudui. Pai sa va platiti factura si il repornim. Platesc factura. Sun. Pai acum ar trebui sa mearga. Nu. Nu merge. HMmm...dati-mi codul dvs de client. Eu politicos, si unde ma-ta il gasesc? Pai pe factura...Care factura? Nu mi-ati trimis nicio factura...dupa inca 30 de minute care au decurs cam la fel, am net. Jeeezz...

Technorati Tags: ,,

David

David este un vechi amic d'al meu. El este un foarte bine cotat jucator de rugby la un prestigios club in Franta. Nascut in Georgia acum 23 de ani, locuit in Bruxelles pana anul trecut, constitutie fizica un pic mai buna decat spartanii din "300", sarm si simt al umorului. Nu va speriati, nu vreau sa-l vand. Trebuia totusi descris cat de cat ca sa aiba sens povestirea.

Acum vreo doi ani cand David lucra ca barman la Conways in Bruxeles, avea titlul de "crai". La fel avea si Tolea colegul lui rus de origine. Celor doi nu le scapa nicio domnisoara, indiferent de varsta, pozitie sociala sau origine. Tot ce ar fi trebuit ei sa faca pentru a le avea era sa ceara. Si intotdeauna primeau.

Nu mica mi-a fost mirarea cand intr-o zi mergand cu treaba pe la ei pe la bar(a se citi m-am dus la bere) David ma primeste ceremonios fiind tot numai zambet:

-Fii atent! Tolea, hai si arata!

Apare Tolea morocanos se aseaza in genunchi in fata lui si incepe sa faca plecaciuni spunand "Tu esti Dumnezeul meu, O, cel mai bun dintre cei buni!"

Evident, la fel ca si ceilalti clienti, nu ma pot abtine sa nu rad in hohote. Pentru cinci minute. Stergandu-mi lacrimile cu maneca cer explicatii. Iata ce a cauzat fenomenul:

Cu o seara inainte, la bar aparuse o domnisoara incantatoare(o super bomba sexi) pe care Tolea si-ar fi dorit-o in palmares. David observase ca de fapt ea era interesata de el, nu de Tolea, dar cum erau buni prieteni  a zis sa nu se bage. Si incearca Tolea toate cele; dans, glume, poezie, free drinks, apropouri de loc subtile...nimic. Exasperat se duce la David si declara. "Nu frate, asta-i lesbiana." David zambi sagalnic si ii spuse:"Daca in jumatate de ora reusesc sa o conving sa faca dragoste cu mine, ce faci?" "Ce vrei tu." "Orice?" "Orice!" "Bine, atunci daca reusesc va trebui sa te asezi in genunchi in fata mea si sa spui 'Tu esti Dumnezeul meu, O, cel mai bun dintre cei buni' timp de o saptamana, de cate ori ti-o cer." "Ok."

David se duce la ea, stau de vorba cinci minute, danseaza, dupa care pleaca impreuna la toaleta. Se intorc dupa ceva timp imbujorati, spre disperarea lui Tolea.

Mi-am adus aminte de aceasta intamplare aseara cand, dupa cateva luni de absenta David s-a intors in Bruxelles sa ne viziteze iar Tolea, in gluma, s-a asezat in genunchi in fata lui si a inceput sa zica "Tu esti Dumnezeul meu, O, cel mai bun dintre cei buni"

Din preputul gandirii

Daca in Iad este foarte cald atunci in Rai este foarte frig?

Technorati Tags: ,,

joi, 6 martie 2008

Vrei 50 de euro?

Doi prieteni se intalnesc intr-un bar, la o cafea.
Deprimat, unul dintre ei incepu sa se descarce, povestind despre toate
preocuparile sale... munca... banii... raportul cu prietena... scopul
sau
in viata... Totul parea sa ii mearga prost.


Celalat baga mana in buzunar, scoase o bancnota de 50 EURO si ii zise:
-Vrei aceasta bancnota?
-Bineinteles... sunt 50 EURO, cine nu i-ar vrea?


Cel care avea bancnota in mana o stranse cu putere pana cand aceasta se
facu un mic ghemotoc.


-Acum o mai vrei?
-Sunt tot 50 EURO. Bineinteles ca ii iau si asa, daca mi-i dai.


Prietenul desfacu ghemotocul, arunca bancnota pe jos si o calca in
picioare, pana cand se murdari toata.
-Tot mai vrei bancnota?
-Este oricum o bancnota de 50 EURO, si pana cand nu o rupi isi
pastreaza valoarea...
-Acum intelegi? Trebuie sa stii, chiar daca uneori ceva nu iese asa cum
vrei tu, chiar daca viata te indoaie si te face un mic ghemotoc, tu
continui sa fii la fel de important cum ai fost intotdeauna... Ceea ce
trebuie sa conteze este cat valorezi in realitate, nu cat de multe
necazuri poti sa ai intr-un anumit moment.


Apoi puse bancnota desfacuta alaturi de el, pe masa, iar cu un zambet
complice ii spuse:
-Ia-i, tine-i cu tine ca sa iti amintesti de acest moment atunci cand
nu te vei simti bine... dar trebuie sa imi dai o banconta noua de 50
EURO ca sa o poti utiliza cu urmatorul prieten care are nevoie.
De cate ori ne indoim de valoarea noastra, de ceea ce meritam
intr-adevar si de ceea ce putem realiza?


Acum gandeste-te bine si incearca sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

1-Care sunt cele mai bogate 5 persoane din lume?
2-Care sunt ultimele 5 castigatoare de la Miss Univers?
3-Numeste 10 castigatori ai premiului Nobel.
4-Care sunt ultimii 5 castigatori ai premiului Oscar pentru cel mai bun
actor sau cea mai buna actrita?

Cum merge? Rau? Nu te preocupa. Nici unul dintre noi nu isi aminteste
care erau ieri cei mai mai bogati, mai frumosi, mai celebri...
Acum raspunde la urmatoarele:

1-Numeste 3 profesori care te-au ajutat in formarea ta.
2-Numeste 3 prieteni care te-au ajutat in momente grele.
3-Gandeste-te la cateva persoane care te-au facut sa te simti special.
4-Numeste 5 persoane cu care iti face placere sa-ti petreci timpul.
Cum merge? Mai bine? Persoanele care fac diferenta in viata ta nu sunt
acelea care au cele mai bune rezultate, multi bani sau multe premii...
Sunt cele care isi fac griji pentru tine, care au grija de tine si care
stau oricum cu tine.
Gandeste-te o clipa... Tu, pe ce lista esti?
Nu stii? Lasa-ma sa te ajut...
Nu esti printre cei faimosi, dar esti printre cei la care m-am gandit..

GREIERELE SI FURNICA (Fabula moderna)

Primavara.

Furnica sapa, pune seminte, face straturi. Apare si
greierele.
- Ce faci, greierasule?
- Merg la un tenis cu baietii.
- Mai, mai! Sa nu vii la iarna sa-mi ceri mancare, ca nu stiu ce-ti
fac!
- Da, da, bine....


Vara.
Furnica aduna, secera, coseste. Trece greierele, cu o chitara sub
brat.
- Ce faci, ma?
- Ma duc sa cant cu baietii in parc.
- Sa nu uiti: de la mine sa nu ceri de mancare.


Toamna.
Furnica culegea de zor, facea dulceturi, punea conserve. Trece
greierul, tot cu chitara sub brat.
- Ce faci, ma?
- Ma duc sa cant cu baietii in bar.
- Bine, ma, da' la munca nu vii pana la iarna?


Vine iarna.
Furnica statea in pridvor, infofolita intr-un sal si cu un
ceai fierbinte in mana, cand vede o limuzina. Din ea coboara greierasul.
- Ce faci, greierasule?
- Uite, ma duc la Paris sa cant. Am avut succes cu chitara.
- Bine, greierasule, bafta. Si daca-l vezi pe unu', Toparceanu, zi-i
ca-mi bag picioarele in "Balada" lui.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...