miercuri, 27 februarie 2008

Cum sa scoti NOFOLLOW din temele(sabloanele) Blogger

Din start, toate temele blogger contin relatia "nofollow" atribuita "user generated content" adica comentariilor, trackback-urilor si linkback-urilor. Eu unul sustin ideea de a renunta la nofollow cel putin pentru comentarii, iar daca citesti acest post inseamna ca si tu esti interesat de acest lucru.

Inainte de a incepe:

Intai de toate, aceasta procedura de eliminare a rel=nofollow se aplica doar temelor noi de la blogger, cele vechi folosind variabila {$CommentAuthorName$}, chestie pe care nu m-am prins (inca) cum s-o modific.

Elimina rel=nofollow definitiv:

Atentie: iainte de a incepe aceasta procedura fa-ti o copie a temei actuale. Poti face asta urmand urmatorii pasi: Mergi mai intai la pagina "Editeaza html" din tabloul de bord si apasa "Descarcati sablonu complet"

Dupa ce ati facut asta trebuie neaparat sa bifati casuta "Extindeti sabloanele de control". Daca nu faceti asta nu o sa mearga.

Acum, in aceeasi pagina dati cautare pt "nofollow" Ctrl+F sau F3(firefox) si ar trebui sa gasiti ceva de genul:

<dt class='comment-author' expr:id='"comment-" + data:comment.id'>
<a expr:name='"comment-" + data:comment.id'/>
<b:if cond='data:comment.authorUrl'>
<a expr:href='data:comment.authorUrl' rel='nofollow'><data:comment.author/></a>
<b:else/>
<data:comment.author/>
</b:if>
<data:commentPostedByMsg/>
</dt>


Stergeti portiunea de cod rel='nofollow' si salvati sablonul. Acum toate comentariile care apar pe blogul dumneavoastra vor imprastia suc de google in intregul www.



Optional scoateti Nofollow si din backlinks:



Dand inca o cautare in aceeasi pagina tot pentru nofollow ar trebui sa gasiti un cod asemanator si pentru backlinks. Stergeti acelasi lucru si va merge, insa nu uitati ca o faceti pe propria raspundere: backlink-urile nu pot fi moderate si pot asocia blogul dvs cu diverse ferme de link sau cu situri pr0nogr@fice care va pot dauna pr-ului google.



Daca din gresala stergeti altceva, sau ceva nu merge cum trebuie va puteti oricand reincarca tema, utilizand "incarcare sablon" si incarcand tema pe care ati download-at-o inainte de inceperea schimbarilor.



Pentru a verifica daca un link este nofollow sau nu si totodata pentru a vedea rank-ul alexa si pr google, precum si multe alte lucruri folositoare puteti folosi plugin-ul Search Status v.1.22 pentru firefox.



Sa scriem bine!



Technorati Tags: ,,,

Un comentariu:

Anonim spunea...

ma bucur ca am putut sa fiu de ajutor :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...